Danny Cornet, eigenaar en initiatiefnemer Heppie Kookcafé

Danny Cornet, oprichter van Heppie Kookcafé

Mijn naam is Danny Cornet (1977), vader van zoon Rayen (13) en van dochter Kaylyn (17). Samen met mijn partner Inge woon ik al 26 jaar samen in Almere. Ik ben de oprichter en eigenaar van Heppie Kookcafé.
Mijn opleiding volgde ik op de Middelbare school De Meergronden in Almere-Haven. Na het behalen van mijn diploma ging ik aan de slag in Amsterdam bij De Berkhoff op de Wibautstraat. Dit is een school voor consumptieve beroepen. Daar leerde ik de kneepjes van het koken en bakken. Ik doorliep er de opleiding tot zelfstandig werkend kok en volgde ook een deel brood en banket. Vervolgens naar de streekschool in Leiden, een leer-werkopleiding in de horeca, waar ik mijn papieren en certificaten behaalde. Ook deed ik jarenlang ervaring op in de keuken bij diverse werkgevers zoals restaurants en traiteurs.

Burnout

Aansluitend op mijn carrière in de horeca was ik actief in de bouwwereld als vestigings- en accountmanager, met name de verhuur en verkoop van gereedschappen. Dit werk deed ik jarenlang, maar belandde in een burnout. Vanwege de vergadercultuur, de dwang tot het behalen van steeds hoger gestelde targets en torenhoge verwachtingen kon het elastiekje niet langer worden opgerekt. Nadenkend over mijn toekomst -waaruit put ik nu echt voldoening- gooide ik het roer om.

Kaylyn

Het idee kwam eigenlijk door mijn dochter Kaylyn. Zij heeft een licht verstandelijke beperking en liep de afgelopen jaren stage bij horeca-gerelateerde locaties. Ik zag haar zelfvertrouwen groeien. Ook werd ze steeds zelfstandiger. Datzelfde merkte ik ook bij andere leerlingen waar ze mee werkte. Ze trokken elkaar omhoog, met elk hun eigen capaciteiten en sterke punten. Dat vond ik mooi om te zien.
Tegenwoordig kookt Kaylyn al zelfstandig voor ons gezin. Dat hadden wij nooit gedacht en we zijn supertrots op haar. Daarnaast behaalt ze nu op korte termijn ook haar mbo-starters diploma.

Vanwege die ervaring denk ik dat dit ook mogelijk is voor andere leerlingen met een beperking, mits met de juiste ondersteuning en hulpmiddelen. Ik wil daarin een rol spelen. Het is zulk dankbaar werk en het is daarnaast leuk om zelf weer eens te koken en te bakken. Maar vooral is het fijn om de deelnemers/stagiaires iets te kunnen leren, ze meer zelfvertrouwen te geven en zo zelfstandiger te worden.

Aangetrokken tot de horeca

Omdat ik merkte dat mijn ‘doelgroep’ zich erg tot ‘de horeca’ voelt aangetrokken, richtte ik een dagbesteding op in de vorm van een kookcafé. Intussen ben ik in opleiding tot Begeleider Specifieke Doelgroepen en ontwikkel ik me verder door in die richting cursussen te volgen.

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is het nu zover dat ik mezelf eindelijk de Heppie Chef kan noemen van Heppie Kookcafé.
Super gaaf en ik heb er heel veel zin in!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.